“A 18 év alattiaknak be kellene tiltani a TikTok-használatot”

Megosztás

A 18 éven aluli fiatalok körében be kellene tiltani a TikTok alkalmazás használatát az LMP szerint, de más közösségi platformokhoz való hozzáférésüket is szigorítani kellene.

Az LMP szerint egyrészt be kell tiltani a TikTokot a 18 év alatti fiatalok körében, másrészt fontos lenne, hogy szigorú pályaalkalmassági vizsgálaton essenek át azok, akik a gyermekvédelemben kívánnak elhelyezkedni, mondta Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján kedden. Az LMP egyebek mellett ezeket szorgalmazza következő parlamenti határozati javaslatában.

A TikTok 18 év alatti betiltása mellett a fiatalkorúak más közösségi platformokhoz való hozzáférését is szigorítani kellene, mondta Kanász-Nagy.

Az MTI beszámolója szerint Kanász-Nagy azt mondta, az eddigi gyermekek védelmében benyújtott kormányzati előterjesztések csak propagandacélt vagy az LMBT közösségek kirekesztését szolgálták. Az LMP javaslatai ezzel szemben valódi megoldást nyújtanak. Emellett sérelmezte, hogy az Országgyűlés Népjóléti bizottságának kormánypárti többsége elutasította azt a indítványt, amely megemelte volna a gyermekjóléti juttatások értékét, valamint az ágazatban dolgozók bérét. A politikus szerint ha a kormány valóban fontosnak tartaná a gyermekvédelem kérdését, figyelembe venné az LMP javaslatait. (via MTI)

Kapcsolódó cikkek